2021-2025

2021

Ook dit jaar stond grotendeels in het teken van Corona. Vanaf de jaarwisseling tot aan de zomer was het verboden om samen te zingen. Na de zomervakantie konden we op 6 september eindelijk weer samen komen om te repeteren. We hadden zeker 4 repetities nodig voordat we weer op toon konden blijven. En er werden al snel weer plannen gemaakt voor optredens in het komende jaar.

Jammer genoeg begon het aantal Corona besmettingen weer op te lopen en tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november werd er weer een gedeeltelijke lockdown afgekondigd voor drie weken. Alle activiteiten na 17:00 u werden afgelast, dus ook onze repetities.

Tot het einde van 2021 (en langer) is de lockdown van kracht gebleven en zijn we niet meer samengekomen.

2022

Het begin van dit jaar was er nog steeds een lockdown van kracht. Omdat het Cultuur Centrum te maken heeft met zowel de regelgeving van Nederland als België, duurt het wat langer voordat we weer mogen zingen. Vanaf maandag 31 januari repeteren we weer wekelijks op de maandag avond. We moeten in het begin nog wel de anderhalve meter afstand bewaren en de QR-code van de leden controleren.

Op zondag 20 februari hebben we twee keer een kwartiertje gezongen in de ‘Hollandse kerk’ ter gelegenheid van ‘Xenia’s wish’.

Vrijdagavond 13 mei werd een muzikaal afscheid gehouden door de familie van Xenia. Op deze avond werd er door diverse gezelschappen een deel van het programma ingevuld. Wij hebben hier twee liederen gezongen.

Op zaterdagavond 11 juni hebben we een concert gegeven in zaal 11, onze repetitie ruimte, in het “Cultuur Centrum Baarle”. De titel van het concert was: “Vriendschap en Vrede”. Een aantal van onze leden hebben de organisatie grotendeels verzorgd en ook de zaal mooi aangekleed. Jantien Bervoets heeft enkele nummers op piano begeleid.

Concert Vrede en Vrijheid

Samen met koor ‘The young voices’ uit Ulicoten hebben we onder de titel ‘Tiny Concert’ op zaterdag 5 november een concert gegeven in de aula van ‘De Bremerpoort’ in Ulicoten. Beide koren worden gedirigeerd door Hans Bervoets en hij was ook de verbindende factor die avond. De koren hebben ieder een aantal liederen gezongen uit hun repertoire en tevens hebben zij aan het einde twee nummers samen gezongen. Een zeer geslaagd concert in een gezellig volle zaal. Zowel deelnemers als bezoekers hebben genoten deze avond.

Twee koren, één dirigent