2016-2020

Activiteiten 2016

Op 23 april 2016 zong Terpander in ‘De La Salle’ zaal in het Cultuur Centrum Baarle. De titel van het concert: ‘Van hier en over de grens’. Een concert van Vlaamse en Brabantse componisten.

Van hier en over de grens

Op 17 december zong een kleine delegatie in Chaam tijdens de Kerstviering van stichting: ‘Erbij’.

Op zondag 18 december nam Terpander deel aan het gezamenlijke kerstconcert in de Hollandse kerk
van Baarle-Nassau, samen met de plaatselijke harmonie, het kinderkoor, het jongerenkoor en het parochiekoor.

Het concert werd goed bezocht.

Op maandag 19 december 2016 trad Kamerkoor Terpander op in Bavel op verzoek van ‘Vrouwen van nu’.

Optreden in Bavel

Activiteiten 2017

Op zondag 8 januari 2017 werd het twee jaarlijkse eigen Kerst/drie koningen concert gehouden in de St. Remigius kerk in Baarle onder de titel ‘Zij kwamen van bij en zij kwamen van ver’. Tijdens een kort intermezzo kwamen diverse groepen kinderen verkleed als de Drie Koningen hun liederen zingen.

Zij kwamen van bij en zij kwamen van ver

Op zaterdag 25 maart werd het 30 jarig jubileum gevierd onder de titel:    ‘Viva il Cantare’; ‘Leve de zang al 30 jaar bij Terpander’. Naast enkele nummers die ook in het verleden zijn gezongen, stonden er deze keer ook nieuwe nummers op het programma zoals een zestal nummers uit ‘The Sprig of Thyme’ van John Rutter. Ook werden twee nummers uit ‘Songs of Nature’, gecomponeerd door de huidige dirigent Frank van Nimwegen, ten gehore gebracht. Het concert werd afgesloten met ‘For the peace of all mankind’ in een bewerking van Frank van Nimwegen. Het koor werd tijdens diverse liederen begeleid op piano door Henk Stoop.

Viva il Cantare

Hoewel optreden in de buitenlucht niet de voorkeur heeft voor het koor, hebben we op 13 mei graag meegewerkt aan ‘Samenloop voor Hoop’ in Baarle-Nassau. Om de lopers te steunen hebben we, onder gitaar begeleiding van André Damen, diverse liederen gezongen langs het parcours.

 

Samenloop voor Hoop

Op uitnodiging hebben we op vrijdagavond 7 juli gezongen in de ‘Ledevaertkerk’ in Chaam. Dit was i.v.m. de opening van ‘Rondje open kerk’.

Rondje open kerk

Op zaterdag 28 oktober hebben we onze koordag gehouden. Tijdens het gezellig samen zijn hebben we logopediste op bezoek gehad en hebben we het bubbelen geoefend. Hiermee kun je de stembanden ontspannen.

Koordag

Activiteiten 2018

Dit jaar hebben we, mede door ziekte van onze dirigent, maar één concert gegeven, nl op 14 april, onder de noemer ’t is lente! Tijdens dit concert werden we op piano begeleid door Eline van Vroonhoven.

’t is lente!

Tussendoor heeft Hans Bervoets enkele nummers op gitaar ten gehore gebracht.

Hans Bervoets tijdens een intermezzo

Activiteiten 2019

Hans Bervoets verving als  dirigent vanaf eind 2018 Frank van Nimwegen wegens ziekte. In 2019 heeft Hans het dirigentschap definitief met enthousiasme op zich genomen.

Dit jaar zijn we meteen voortvarend van start gegaan met een ‘Driekoningenconcert’ op 6 januari in de prachtig versierde St Remegiuskerk in Baarle-Hertog.

Een groots opgezet traditioneel driekoningenconcert was al jarenlang een wens van enkele Terpanderleden. Daar is heel intensief aan gewerkt en met een daverend succes. Het werd een totaalconcert met diverse theaterelementen.

*Marga van Broekhoven droeg als verteller enkele voordrachten voor.

*Er waren als koningen verklede kinderen. Maria, Jozef, het kindje Jezus en een engel ontbraken niet,  zij kwamen van de toneelvereniging van Ulicoten.

*De Brassband van Ulicoten verleende ook hun passende medewerking

*Kamerkoor Terpander maakte het compleet met liederen van de Advent, Kerstmis, Nieuwjaar en vooral van Driekoningen.

De afsluiting met chocolademelk en driekoningentaart inclusief de verstopte boon plus mooie driekoningenbeeldjes voor alle aanwezige kinderen hoorde erbij. Er was heel veel enthousiast publiek. Kortom: een daverend succes!

Op 28 april hebben we gezongen tijdens de ‘Week van de Amateur Kunsten’.

Week van de Amateur Kunsten

Op zondagmiddag 2 juni hebben we het concert: ‘Sumer is icumen in’ uitgevoerd in de aula van de Bremerpoort in Ulicoten. Het concert had als ondertitel: ‘Concert aan het begin van de meteorologische lente’. Een mooie, zonnige dag en een mooi zonnig concert. Tijdens het concert werden we bijgestaan door Hugo van den Elshout op contrabas.

Sumer is icumen in

Tussendoor waren er gastoptredens van Celine Horsten op gitaar en Faye Grosveld op viool, zowel samen als ook individueel.

Faye en Celine

Op zondag 15 december ging Terpander weer iets uitdagends aan. De Slagtime en Slagwerkgroep van Vlijt en Volharding uit Alphen olv Geert-Jan van Hest verzorgde samen met Terpander de mooi gearrangeerde kerstliederen. Het werd een mooi verzorgd concert, een echt cadeautje voor het enthousiaste publiek in de meer dan overvolle ruimte! Terpander stond er weer met iets verrassends. Dit concert vond plaats in woon/zorgcentrum ‘De Hoogt’ in Alphen.

Gezamenlijk optreden

Slagtime en slagwerkgroep

Op woensdagavond 18 december hebben we een klein concertje gegeven bij de Kerstviering van Heemkundekring Amalia van Solms in het Cultuurcentrum Baarle.

De heemkundeleden zijn altijd blij met ons optreden bij hun kerstviering. Zowel traditionele als nieuwe kerstliederen werden ten gehore gebracht. En na afloop smaakte het warme worstenbrood met de glühwijn zoals vanouds. Heerlijk dus.

Activiteiten 2020

We waren van plan om in mei een concert voor de vrijheid uit te voeren en waren daar hard voor aan het repeteren. Vanaf begin maart lagen de repetities stil en ook uitvoeringen konden niet doorgaan, dit door het uitbreken van de Coronapandemie. De laatste repetitie voor de lockdown was op 2 maart.

Vanaf 21 september was het weer wel mogelijk om te repeteren, echter in een zigzag opstelling en met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Ook moest de ruimte waarin gerepeteerd werd goed gelucht worden en ook tijdens de repetitie moesten ramen en deuren openblijven. In onze vaste ruimte in het Cultuurcentrum Baarle was hiervoor geen mogelijkheid. Gelukkig konden we tijdelijk terecht in het Cultureel Centrum ‘Den Heuvel’ in Alphen. Hier konden we in de grote zaal in een grote cirkel zingen met voldoende tussenruimte zingen. In totaal zijn we hier maar 3 keer geweest (21 en 26 september en 5 oktober) voordat de regels weer aangescherpt werden en zingen weer verboden werd. De rest van het jaar was zingen verboden.